Kad bi zidovi i stolovi mogli pričati, kada bi zrak mogao
prenijeti mirise, trbuh bi odmah počeo kruliti, a sline curiti.
Iz šarolikih i bogatih voćnjaka, vrtova i vinograda kurije
„Žunec“, svježe ubrani eko plodovi idu ravno u bakinu
kuhinju gdje mijesi kruh, gule jabuke, kuhaju žganci
...mmmmm...i uskoro počinje mirisati topla bučnica,
domaća juhica, žganci, purica'z mlincima, štrudla od
jabuka i još štošta finoga.
Iz starih narodnih recepata, a prema željama naših
gostiju, izlaze jelovnici: „Kak su jeli naši stari“.
Uz veliku ponudu sezonskih jela nudimo i stalne, i
sprobane i ukusne zalogaje.
Njam, njam...dobar tek!
Kurija „Žunec“ ima i vlastitu proizvodnju vina, rakija, likera, prirodnih sokova i meda.
Iz nasada vinove loze, gdje prevladava vrsta „prigorska kraljevina“, proizvodi se
kvalitetno, vrhunsko vino „Kraljevina“ koja krijepi dušu i diže raspoloženje.
Iz voćnjaka, kojeg krasi razno voće (jabuke, kruške, marelice, trešnje, dunje,
oskoruše, orah), nude se svježi plodovi, ali i „spravljaju“ prirodni sokovi po starinskim
receptima. Sok od jabuka, koji je postao naš zaštitni znak, „spravljen“ je bez dodatka
šećera i konzervansa, iznimnog okusa i bistrine, oduševljava naše goste. Uz sok od
jabuka nudimo i sok od dunja, mandarina, krušaka, kupina, crnog grožđa i multivitamin.
Slatki, ukusni i nadasve zdravi domaći voćni sokovi bez dodatka šećera, dobiveni
prirodnim tješnjenjem i pasterizacijom. Iz spomenutog voća dobivaju se i razne vrste
kvalitetne rakije i domaćih likera. Izdvajamo medovaču, orahovaču, višnjevac, ribizovac
i liker od jagoda.
Obiteljsko gospodarstvo ima i ponudu 3 vrste meda koji proizvode pčele na ispaši na
zdravim brežuljcima Prigorja. Nudimo med od kestena, livade i bagrema. Dio meda
oplemenjujemo dodacima kao što su orah, lješnjak, suhe marelice.